Špíz s tuňákem a hroznovým vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špíz s tuňákem a hroznovým vínem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25094 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 ml | Balsamico ocet |
1 ks | Citrony |
60 g | Cukr krupice |
200 g | Hroznové víno |
60 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
700 g | Tuňák obecný |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 602,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citrony, Cukr krupice, Hroznové víno, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špíz s tuňákem a hroznovým vínem postup přípravy receptu:
1 | Tuňáka nakrájíme na kostky o straně 4 cm a vložíme spolu s kuličkami hroznového vína do porcelánové nádoby. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vnitřek pečlivě vybereme. Vložíme do misky, do které přidáme šťávu z citrónu a olej. Směs dobře promícháme a vlijeme na tuňáka s hrozny, zamícháme a necháme hodinu v chladu odležet. Poté na grilovací jehly střídavě napichujeme tuňáka a víno. Špízy opékáme na venkovním grilu za častého obracení 7-8 minut. Dochutíme solí a pepřem. |
2 | Marinádu přendáme do malého rendlíku a na mírném ohni přivedeme k varu. Přidáme cukr, ocet a povaříme do doby, než cukr začne karamelizovat. Ihned odstavíme a přelijeme do servírovacích mističek. |
3 | Špízy rozdělíme na talíře, můžeme ozdobit plátky citrónu a strouhanou kůrou. |