Tuňák s paprikou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s paprikou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25095 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
2 ks | Chilli paprička |
200 g | Cuketa |
500 g | Lilek |
180 ml | Olej olivový |
80 g | Paprika červená |
80 g | Paprika oranžová |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
700 g | Tuňák obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 66,5mg |
Draslík | 948,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Sůl, Tuňák obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika oranžová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s paprikou postup přípravy receptu:
1 | Cukety a lilky nakrájíme na kolečka o tloušťce 1/2 cm. Papriky nakrájíme na 3cm kousky. V porcelánové misce smícháme olej, drcený česnek a chilli a do této marinády na 30 minut naložíme nakrájenou zeleninu. Poté necháme okapat a kousky opečeme z každé strany 4-5 minut na roštu potřeném olejem. Uchováme v teple. |
2 | Steaky potřeme olejem a opečeme na roštu 2-3 minuty z každé strany tak, aby střed zůstal růžový. Osolíme a opepříme a servírujeme s grilovanou zeleninou. |