Tuňák s jablky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s jablky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25099 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
10 g | Cukr krupice |
400 g | Jablka |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř cayenský |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
800 g | Tuňák obecný |
30 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 82,0mg |
Draslík | 749,4mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Pepř cayenský, Sůl, Tuňák obecný, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s jablky postup přípravy receptu:
1 | Tuňákové steaky pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a opepříme. Jablka oloupeme, rozpůlíme, odstraníme jádřince a nakrájíme na hranolky. Máslo zahřejeme v hrnci a necháme na něm zkaramelizovat cukr. Přidáme jablka, špetku šafránu, cayenský pepř, sůl, bílý pepř a lístky tymiánu. Zalijeme vínem a necháme 6-8 minut přikryté dusit. Mezitím zahřejeme na jiné pánvi olej, steaky na prudkém ohni z každé strany 3-4 minuty opečeme dozlatova a položíme na předehřáté talíře. Dušená jablka případně dochutíme a rozdělíme na talíře k rybě. |