Jednoduchý recept

Cikánská hovězí roláda

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 251
Kategorie: Maso

Ingredience

275 g Cibule
750 g Hovězí maso zadní
75 g Hovězí výřez
75 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 g Paprika mletá sladká
150 g Paprikové lusky čerstvé
1,5 g Pepř černý mletý
75 g Salám jemný
75 g Slanina vepřová
30 g Sůl
120 g Tuk
30 g Vejce slepičí
150 g Vepřový výřez
900 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
3% Sacharidy 10 g
32% Tuky 24 g
70% Sodík 1 g
42% Bílkoviny 24 g

Cikánská hovězí roláda postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso opláchneme, osušíme rozkrojíme na pláty a doširoka je rozklepeme.

2

Hovězí a vepřový výřez umeleme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kapii nakrájenou na kostičky, hrášek a promícháme.

3

Směsí potřeme pláty masa, na mleté maso rozložíme slaninu nakrájenou na nudličky, oloupaný salám a třetinu dávky oloupané cibule, kterou jsme nakrájeli na kolečka.

4

Maso zavineme, převážeme provázkem nebo nití, opečeme v části tuku a vyjmeme.

5

V tuku od opékání dorůžova osmažíme zbylou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme a přilijeme část vody.

6

Do základu vložíme připravené rolády a dusíme je pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplou vodou.

7

Měkké maso vyjmeme a zbavíme nití. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme prosátou mouku, osmahneme, přidáme pepř, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme.

8

Nakonec šťávu procedíme.

Poznámka

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept