Cikánská hovězí roláda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cikánská hovězí roláda
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 251 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
275 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso zadní |
75 g | Hovězí výřez |
75 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
20 g | Paprika mletá sladká |
150 g | Paprikové lusky čerstvé |
1,5 g | Pepř černý mletý |
75 g | Salám jemný |
75 g | Slanina vepřová |
30 g | Sůl |
120 g | Tuk |
30 g | Vejce slepičí |
150 g | Vepřový výřez |
900 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 91,7mg |
Draslík | 201,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Salám jemný, Slanina vepřová, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Hovězí výřez, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Vepřový výřez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cikánská hovězí roláda postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso opláchneme, osušíme rozkrojíme na pláty a doširoka je rozklepeme. |
2 | Hovězí a vepřový výřez umeleme, přidáme vejce, osolíme, opepříme, přidáme kapii nakrájenou na kostičky, hrášek a promícháme. |
3 | Směsí potřeme pláty masa, na mleté maso rozložíme slaninu nakrájenou na nudličky, oloupaný salám a třetinu dávky oloupané cibule, kterou jsme nakrájeli na kolečka. |
4 | Maso zavineme, převážeme provázkem nebo nití, opečeme v části tuku a vyjmeme. |
5 | V tuku od opékání dorůžova osmažíme zbylou na drobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, zpěníme a přilijeme část vody. |
6 | Do základu vložíme připravené rolády a dusíme je pod poklicí doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme teplou vodou. |
7 | Měkké maso vyjmeme a zbavíme nití. Vydusíme šťávu na tuk, přidáme prosátou mouku, osmahneme, přidáme pepř, zalijeme vodou a rozmícháme. Podle potřeby přisolíme a nejméně 20 minut vaříme. |
8 | Nakonec šťávu procedíme. |
Poznámka