Recept

Aspik se zajícem, žampiony a s brusinkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25101
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

vývar
40 g Celer bulvový
1 ks Cibule
4 ks Jalovec
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
5 ks Pepř černý celý
40 g Petržel kořen
0,5 ks Pórek
2 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
1 polévková lžíce Víno madeira
2 polévková lžíce Víno portské
1,5 dl Voda pitná
4 plátek Želatina
brusinková omáčka
4 kávová lžička Hořčice Dijonská
4 polévková lžíce Kompot brusinkový
Aspik se zajícem, žampiony a s brusinkovou omáčkou
3 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
750 g Zaječí kýta
125 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 582kJ
19% Sacharidy 69 g
24% Tuky 18 g
28% Sodík 565 mg
96% Bílkoviny 54 g

Aspik se zajícem, žampiony a s brusinkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Stehna ze zajíce omyjeme, opepříme a potřeme rozetřeným česnekem.

2

Mrkev, celer, petržel, cibuli a pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Očištěné a omyté žampiony nakrájíme na plátky.

3

V hrnci si rozpálíme olej a maso zprudka opečeme z každé strany dozlatova, přidáme k němu pokrájenou zeleninu, promícháme, přidáme sůl, tymián, jalovec, zalijeme 150 ml vody a dusíme pod pokličkou přibližně 40 minut.

4

Namočíme si želatinu do studené vody. Měkké maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme do druhého hrnce, přivedeme k varu, dáme do něj pokrájené žampiony, které necháme přejít varem, sítkem je vybereme a vývar necháme chvíli zchladit. Pak do něj rozpustíme vymačkanou želatinu. Do tohoto vývaru přimícháme víno, ochutíme octem, solí a pepřem, už nevaříme.

5

Maso ze zaječích stehen pokrájíme na kousky. Nádobu na aspik si vyložíme potravinářskou folií, naplníme ji masem a žampiony. Zalijeme vychladlým aspikem, zakryjeme fólií a necháme přes noc ztuhnout v chladničce.

6

Omáčku si připravíme smícháním brusinkového kompotu se lžíci ostré hořčice.

7

Druhý den aspik vyklopíme, nakrájíme a ke každé porci přidáme lžíci brusinkové omáčky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept