Jednoduchý recept

Tuňák v sezamová krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 25102
Kategorie: Maso

Ingredience

60 ml Balsamico ocet
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
60 ml Olej olivový
30 ml Olej stolní
100 g Rajčata Cherry
1 ks Salát hlávkový
100 g Sezam - semena
30 g Sýr Parmezán
500 g Tuňák obecný
2 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 249kJ
3% Sacharidy 12 g
50% Tuky 37 g
11% Sodík 228 mg
71% Bílkoviny 40 g

Tuňák v sezamová krustě postup přípravy receptu:

1

Filet z tuňáka omyjeme, osušíme a nakrájíme na pruhy široké asi 2 cm, bílek nasleháme, rybí proužky jím potřeme a obalíme je v sezamových semínkách.

2

V salátové míse připravíme z olivového oleje, octa, soli a pepře zálivku a přidáme natrhané salátové listy.

3

Proužky ryby osmažíme na předehřáté pánvi z každé strany asi 15-20 sekund. Vyjmeme z oleje a necháme okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou.

4

Salát v míse promícháme se zálivkou, rozdělíme na talíře, ozdobíme parmazánem, bylinkami a cherry rajčátky a na závěr nahoru položíme vlažné kousky ryby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept