Recept

Tykvová polévka s tvarohovými noky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25106

Ingredience

2 ks Cibule
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
1 špetka Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pepř cayenský
125 ml Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
700 g Tykev
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
750 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 344 kcal
Kilojoule 1 437kJ
9% Sacharidy 33 g
21% Tuky 16 g
58% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 17 g

Tykvová polévka s tvarohovými noky postup přípravy receptu:

1

Tykev oloupeme, zbavíme jader a dužinu nakrájíme na větší kostky. Cibuli a česnek očistíme a nadrobno nakrájíme.

2

V kastrolu rozpálíme olivový olej a cibuli s česnekem a tykví na něm krátce podusíme. Zalijeme vínem a vývarem a polévku asi 30 minut vaříme na mírném ohni.

3

Tvaroh, žloutek, škrobovou moučku, sůl a cayenský pepř rozmícháme na hmotu a lžící vykrojíme menší nočky, které asi 15 minut povaříme ve vroucí osolené vodě.

4

Uvařenou tykvovou polévku rozmixujeme na pyré, osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem. Přimícháme smetanu. Tykvovou polévku dáme do talířů a spolu s tvarohovými noky podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept