Grilovaný tuňák s omáčkou Aioli - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný tuňák s omáčkou Aioli
Grilovaný tuňák s omáčkou Aioli
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25112 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 l | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
600 g | Tuňák obecný |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 242,1mg |
Draslík | 420,6mg |
Vláknina | 275,8mg |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Sůl, Tuňák obecný, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný tuňák s omáčkou Aioli postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme česnek a na jemno ho nakrájíme. Potom česnek rozmícháme s citronovou šťávou a metličkou důkladně rozšleháme se žloutkem. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá pěna. |
2 | Za stálého míchání pomalu vléváme tenký proud olivového oleje. Nakonec vymícháme hustý krém a omáčku Aioli osolíme a opepříme. |
3 | Steaky z tuňáka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Potřeme je olejem a na grilu opékáme 5 minut z každé strany. Steaky z tuňáka podáváme s omáčkou Aioli a čerstvou zeleninou. |