Jednoduchý recept

Grilovaný tuňák s omáčkou Aioli

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25112
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Olej olivový
0,5 l Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
600 g Tuňák obecný
2 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

71% Kalorie 1,406 kcal
Kilojoule 5 881kJ
1% Sacharidy 3 g
186% Tuky 140 g
6% Sodík 127 mg
67% Bílkoviny 38 g

Grilovaný tuňák s omáčkou Aioli postup přípravy receptu:

1

Oloupeme česnek a na jemno ho nakrájíme. Potom česnek rozmícháme s citronovou šťávou a metličkou důkladně rozšleháme se žloutkem. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne hustá pěna.

2

Za stálého míchání pomalu vléváme tenký proud olivového oleje. Nakonec vymícháme hustý krém a omáčku Aioli osolíme a opepříme.

3

Steaky z tuňáka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Potřeme je olejem a na grilu opékáme 5 minut z každé strany. Steaky z tuňáka podáváme s omáčkou Aioli a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept