Rybí nákyp se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí nákyp se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25113 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
150 g | Cuketa |
200 g | Lilek |
20 g | Máslo čerstvé |
60 ml | Olej olivový |
100 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
5 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
600 g | Treska aljašská |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Lilek, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Treska aljašská, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí nákyp se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní vedle sebe suché rybí filety okořeněné solí a pepřem. Na olivovém oleji osmahneme nadrobno nasekanou cibuli a česnek, na proužky nakrájenou papriku bez semínek a bílých žeber, neoloupanou cuketu a lilek, vše nakrájené na kolečka (lilek můžeme podélně rozpůlit). Podlijeme červeným vínem, přisypeme bylinky, osolíme, opepříme, přidáme konzervovaná rajčata. Asi 3 minuty podusíme a pak zeleninu navrstvíme na ryby. Ještě jednou mírně osolíme a opepříme a mísu dáme do předehřáté trouby, pečeme asi 20 minut při 220 °C. Poté posypeme strouhaným sýrem a ještě dalších 6-8 minut zapékáme, až je sýr zlatavý. |