Jednoduchý recept

Krevety na špízu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25114
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

3 polévková lžíce Gin
3 kávová lžička Jalovec
400 g Krevety tygří - loupané
2 ks Limetka
6 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 kávová lžička Med včelí
3 kávová lžička Ocet vinný
1 špetka Pepř bílý
6 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 187 kcal
Kilojoule 781kJ
5% Sacharidy 17 g
10% Tuky 7 g
4% Sodík 77 mg
43% Bílkoviny 24 g

Krevety na špízu postup přípravy receptu:

1

Na každou špízovou jehlu napíchneme 3 krevetí ocásky a špízy dáme do ploché misky. Rozmačkáme kuličky jalovce nožem a smícháme je s medem, bílým vínem, octem, ginem a bílým pepřem.

2

Marinádou pokapeme krevetí ocásky a marinujeme asi 30 minut. Po 15 minutách špízy otočíme. Na pánvi rozpustíme máslo.

3

Marinované špízy necháme na papírové utěrce okapat a pak je smažíme na rozpáleném másle 5 minut z každé strany. Špízy upravíme na talíře a zdobíme dílky limetky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept