Krevety na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety na špízu
Krevety na špízu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25114 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
3 polévková lžíce | Gin |
3 kávová lžička | Jalovec |
400 g | Krevety tygří - loupané |
2 ks | Limetka |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 kávová lžička | Med včelí |
3 kávová lžička | Ocet vinný |
1 špetka | Pepř bílý |
6 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 112,2mg |
Draslík | 49,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Gin, Limetka, Med včelí, Ocet vinný, Pepř bílý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krevety na špízu postup přípravy receptu:
1 | Na každou špízovou jehlu napíchneme 3 krevetí ocásky a špízy dáme do ploché misky. Rozmačkáme kuličky jalovce nožem a smícháme je s medem, bílým vínem, octem, ginem a bílým pepřem. |
2 | Marinádou pokapeme krevetí ocásky a marinujeme asi 30 minut. Po 15 minutách špízy otočíme. Na pánvi rozpustíme máslo. |
3 | Marinované špízy necháme na papírové utěrce okapat a pak je smažíme na rozpáleném másle 5 minut z každé strany. Špízy upravíme na talíře a zdobíme dílky limetky. |