Jednoduchý recept

Treska na dušeném zelí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25115

Ingredience

8 plátek Anglická slanina
1 špetka Kmín drcený
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
1 špetka Sůl
1 kg Treska aljašská
125 ml Víno bílé
1 l Vývar rybí
125 ml Vývar zeleninový
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 260 kcal
Kilojoule 1 088kJ
2% Sacharidy 6 g
17% Tuky 13 g
30% Sodík 609 mg
47% Bílkoviny 26 g

Treska na dušeném zelí postup přípravy receptu:

1

Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 porcí. V kastrolu ohřejeme rybí vývar a rybí maso v něm na mírném ohni asi 10 minut povaříme.

2

Zelí očistíme a na jemno nakrouháme. V kastrolu rozpustíme máslo a zelí na něm 5 minut podusíme. Podlijeme ho bílým vínem a zeleninovým vývarem a vše vaříme na mírném ohni 15 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem.

3

Rajče omyjeme, pokrájíme na plátky a přidáme k zelí. Na pánvi dokřupava opečeme slaninu. Zelí upravíme na talíře a položíme na něj kousky tresky. Každý plátek slaniny svážeme pažitkou a položíme na tresku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept