Treska na dušeném zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska na dušeném zelí
Treska na dušeném zelí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25115 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 plátek | Anglická slanina |
1 špetka | Kmín drcený |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
1 kg | Treska aljašská |
125 ml | Víno bílé |
1 l | Vývar rybí |
125 ml | Vývar zeleninový |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 62,2mg |
Draslík | 791,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 401,6mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Kmín drcený, Pažitka, Rajčata, Sůl, Treska aljašská, Víno bílé, Vývar rybí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska na dušeném zelí postup přípravy receptu:
1 | Tresku omyjeme, osušíme a nakrájíme na 8 porcí. V kastrolu ohřejeme rybí vývar a rybí maso v něm na mírném ohni asi 10 minut povaříme. |
2 | Zelí očistíme a na jemno nakrouháme. V kastrolu rozpustíme máslo a zelí na něm 5 minut podusíme. Podlijeme ho bílým vínem a zeleninovým vývarem a vše vaříme na mírném ohni 15 minut. Osolíme, opepříme a okořeníme kmínem. |
3 | Rajče omyjeme, pokrájíme na plátky a přidáme k zelí. Na pánvi dokřupava opečeme slaninu. Zelí upravíme na talíře a položíme na něj kousky tresky. Každý plátek slaniny svážeme pažitkou a položíme na tresku. |