Paella Marinara - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Paella Marinara
Paella Marinara
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25117 |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
1 ks | Feferony |
100 g | Hrášek |
250 g | Krevety tygří - loupané |
500 g | Okouník mořský |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
250 g | Rýže Basmati |
1 ks | Šafrán |
0,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 120,4mg |
Draslík | 766,6mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,7mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Citrony, Feferony, Hrášek, Okouník mořský, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Rýže Basmati, Šafrán, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Paella Marinara postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme. Rybu omyjeme a osušíme. Citronovou šťávu smícháme se 2 lžícemi oleje, k tomu prolisujeme 2 stroužky česneku, přidáme rybu na na 30 minut odložíme do chladničky. |
2 | Dáme si rozmrazit krevety, opláchneme je pod tekoucí vodu a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Ostatní stroužky česneku také pokrájíme. Feferonku překrojíme napůl, zbavíme semínek, stonku a nakrájíme na nudličky. |
3 | Na velké pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje a cibuli, česnek a feferonku asi 5 minut podusíme. |
4 | Přidáme rýži, za stálého míchání ji dosklovata osmahneme a podlijeme zeleninovým vývarem. Přidáme šafrán a vše dusíme a mírném ohni 10 minut. |
5 | Rybu vyjmeme z marinády, položíme na rýži a dusíme asi 5 minut. Přidáme mořské plody s hráškem a dusíme dalších 5 minut. Paellu podáváme rovnou z pánve a ozdobíme ji plátky citronu a pažitkou. |