Gratinované krevety se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované krevety se slaninou
Gratinované krevety se slaninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25121 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
8 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
400 g | Krevety tygří - loupané |
40 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Pepř cayenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 134,0mg |
Draslík | 254,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 220,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Balsamico ocet, Česnek, Cibule, Pepř cayenský, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované krevety se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Krevety podél hřbetu nařízneme a odstraníme tmavé střívko. Rozpustíme máslo, necháme trochu vychladnout a krevety jím potřeme a posypeme je cayenským pepřem. |
2 | Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme na čtvrtky a česnek překrojíme napůl. Slaninu nakrájíme na proužky. |
3 | Krevety napichujeme na špízy střídavě se slaninou, cibulí a česnekem. |
4 | Špízy s krevetami opékáme na grilu 5 minut z každé strany. |
5 | Smícháme ocet, olej, vývar, sůl a pepř a špízy s krevetami během grilování touto směsí potíráme. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme zelný salát.