Červený chňapal v banánovém listu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Červený chňapal v banánovém listu
Červený chňapal v banánovém listu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25127 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Banánové listy |
2 ks | Bazalka |
1 špetka | Chilli paprička sušená |
500 g | Chňapal červený |
1 kávová lžička | Cukr třtinový |
2 ks | Kafirové listy |
2 kávová lžička | Kari pasta |
75 ml | Kokosový krém |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 111,4mg |
Draslík | 991,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chilli paprička sušená, Cukr třtinový, Kokosový krém, Omáčka rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Banánové listy, Chňapal červený, Kafirové listy, Kari pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Červený chňapal v banánovém listu postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180°C. Stonky limetky a bazalky opláchneme a lístky otrháme. Nasekáme je na nudličky a odložíme stranou. |
2 | V misce rozmícháme kokosový krém s kari pastou, rybí omáčkou a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. |
3 | Banánový list po délce překrojíme napůl, střední stonek vykrojíme a list rozdělíme na 4 stejně velké kusy. Banánové listy na pánvi bez tuku ohřejeme, dokud povrch nezíská voskový lesk. Banánové listy potřeme trochou chilli pasty. |
4 | Rybu omyjeme, nakrájíme na 4 porce, potřeme marinádou z kokosového krému. Na každý banánový list položíme kousek ryby, posypeme lístky bazalky a limetky a zavineme do balíčků. V troubě pečeme asi 20 minut. Pečeného chňapala podáváme v banánovém listu. Jako příloha se hodí rýže. |