Recept

Červený chňapal v banánovém listu

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25127
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Banánové listy
2 ks Bazalka
1 špetka Chilli paprička sušená
500 g Chňapal červený
1 kávová lžička Cukr třtinový
2 ks Kafirové listy
2 kávová lžička Kari pasta
75 ml Kokosový krém
2 kávová lžička Omáčka rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 634 kcal
Kilojoule 2 654kJ
8% Sacharidy 30 g
50% Tuky 38 g
43% Sodík 861 mg
76% Bílkoviny 43 g

Červený chňapal v banánovém listu postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180°C. Stonky limetky a bazalky opláchneme a lístky otrháme. Nasekáme je na nudličky a odložíme stranou.

2

V misce rozmícháme kokosový krém s kari pastou, rybí omáčkou a cukrem. Mícháme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí.

3

Banánový list po délce překrojíme napůl, střední stonek vykrojíme a list rozdělíme na 4 stejně velké kusy. Banánové listy na pánvi bez tuku ohřejeme, dokud povrch nezíská voskový lesk. Banánové listy potřeme trochou chilli pasty.

4

Rybu omyjeme, nakrájíme na 4 porce, potřeme marinádou z kokosového krému. Na každý banánový list položíme kousek ryby, posypeme lístky bazalky a limetky a zavineme do balíčků. V troubě pečeme asi 20 minut. Pečeného chňapala podáváme v banánovém listu. Jako příloha se hodí rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept