Mrkvová polévka s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mrkvová polévka s rýží
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25132 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
60 g | Cibule |
1200 ml | Hovězí vývar základní |
2 ks | Hřebíček |
60 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
100 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 240,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Hřebíček, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mrkvová polévka s rýží postup přípravy receptu:
1 | Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev, ještě chvíli smažíme a zalijeme vývarem, ochutíme hřebíčkem, osolíme a opepříme. Vaříme 20 minut. |
2 | Minutu před koncem vaření vložíme do polévky dušenou rýži. |
3 | Na talíři porce polévky posypeme posekanou petrželkou. |