Humr s citronovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr s citronovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25133 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1,5 kg | Humr |
250 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
80 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
200 ml | Víno bílé |
150 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 431,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,2mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 70,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Humr, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Humr s citronovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ostrouháme kůru z poloviny citrónu a uložíme ji stranou. Citrónovou kůru oloupeme, citrón nakrájíme na drobné kostičky, ze zbytků vymačkáme lžíci citrónové šťávy a uchováme ji na později. Nadrobno nakrájené šalotky a prolisovaný česnek osmahneme na 2 lžících másla, podlijeme rybím vývarem a bílým vínem a zredukujeme na čtvrtinu. Humra uvaříme a kuchyňsky upravíme, maso necháme na teplém místě. Vývar uvedeme opět do varu, postupně vmícháme metličkou kousky másla, abychom získali krémovou omáčku. Potom přidáme šťávu, kůru a kostičky citronu. Okořeníme solí a pepřem, podáváme s humrem. |