Pstruh s pórkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s pórkovou omáčkou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25134 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Česnek |
2 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř cayenský |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
1200 g | Pstruh |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
250 ml | Víno bílé |
250 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 229,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,7mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 98,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Pstruh, Sůl, Tymián sušený, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruh s pórkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli. Očistíme pórek a pokrájíme ho na kolečka. Pstruhy omyjeme, osušíme a posolíme. |
2 | V kastrolu rozpustíme 2 lžíce másla, cibuli s pórkem na něm podusíme. Potom přilijeme víno a rybí vývar, okořeníme oreganem, tymiánem a ostatním kořením. |
3 | Vše necháme projít varem, pak do kastrolu vložíme ryby. Při nízké teplotě necháme asi 10 minut táhnout ve vývaru. Potom ryby vyjmeme a udržujeme v teple. |
4 | Rybí vývar svaříme na polovinu, přidáme smetanu a opět zredukujeme. Filety přelijeme omáčkou. Jako přílohu podáváme směs bílé a divoké rýže. |