Polévka z rajčatového protlaku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z rajčatového protlaku
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25135 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1000 ml | Hovězí vývar základní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
250 ml | Protlak rajčatový |
150 g | Rýže dušená |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 8,8mg |
Draslík | 185,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí vývar základní, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z rajčatového protlaku postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vývar, přilijeme rajčatový protlak, osolíme a opepříme podle chuti, přisypeme dušenou rýži a povaříme 5 minut. |
2 | Do talířů nasypeme strouhaný sýr, zalijeme horkou polévkou. Porce polévky ozdobíme posekanou petrželkou. |