Recept

Bylinkové rybí bramboráčky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25138
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

250 g Brambory
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Créme fraiche
1 špetka Cukr krupice
2 kávová lžička Kapary
3 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Majonéza
150 g Makrela uzená
80 g Máslo čerstvé
150 g Mořský ďas
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
81,5 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 kávová lžička Tabasco

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 490 kcal
Kilojoule 2 048kJ
6% Sacharidy 21 g
50% Tuky 37 g
16% Sodík 315 mg
33% Bílkoviny 19 g

Bylinkové rybí bramboráčky postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kostky. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.

2

Čerstvou rybu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zabalíme do vymaštěného alobalu. Vložíme na 15 minut do trouby a pečeme. Balíček vyjmeme, otevřeme, šťávu přidáme k uvařeným bramborám a rozšťoucháme je.

3

Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí a smícháme ji se šťouchanými bramborami. Upečenou rybu pokrájíme na menší kousky a také ji přidáme do brambor. Přidáme polovinu bylinek a 1 lžíci majonézy. Směs osolíme, okořeníme tabascem a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 8 malých bramboráčků, obalíme je ve strouhance a trochu je přitlačíme.

4

Plech vyložíme pečícím papírem a pomastíme 1 lžící másla. Zbytek másla rozpustíme, potřeme jím bramboráčky a položíme je na plech. Pečeme v troubě 20 minut dozlatova.

5

Zbytek bylinek smícháme s creme fraiche a zbytkem majonézy. Kapary necháme okapat, nakrájíme je a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Podáváme s bylinkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept