Bylinkové rybí bramboráčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkové rybí bramboráčky
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25138 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Brambory |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Créme fraiche |
1 špetka | Cukr krupice |
2 kávová lžička | Kapary |
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
3 polévková lžíce | Majonéza |
150 g | Makrela uzená |
80 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mořský ďas |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
81,5 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 kávová lžička | Tabasco |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 61,5mg |
Draslík | 634,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Citronová šťáva, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Majonéza, Makrela uzená, Mořský ďas, Strouhanka, Sůl, Tabasco mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Créme fraiche, Kapary, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bylinkové rybí bramboráčky postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na větší kostky. Uvaříme je v osolené vodě, scedíme a necháme okapat. |
2 | Čerstvou rybu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a zabalíme do vymaštěného alobalu. Vložíme na 15 minut do trouby a pečeme. Balíček vyjmeme, otevřeme, šťávu přidáme k uvařeným bramborám a rozšťoucháme je. |
3 | Uzenou rybu zbavíme kůže a kostí a smícháme ji se šťouchanými bramborami. Upečenou rybu pokrájíme na menší kousky a také ji přidáme do brambor. Přidáme polovinu bylinek a 1 lžíci majonézy. Směs osolíme, okořeníme tabascem a pepřem. Ze směsi vytvarujeme 8 malých bramboráčků, obalíme je ve strouhance a trochu je přitlačíme. |
4 | Plech vyložíme pečícím papírem a pomastíme 1 lžící másla. Zbytek másla rozpustíme, potřeme jím bramboráčky a položíme je na plech. Pečeme v troubě 20 minut dozlatova. |
5 | Zbytek bylinek smícháme s creme fraiche a zbytkem majonézy. Kapary necháme okapat, nakrájíme je a přimícháme do omáčky. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Podáváme s bylinkovou omáčkou. |