Tygří krevety na špízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tygří krevety na špízu
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25139 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Chilli omáčka |
400 g | Chřest bílý |
150 g | Chutney mangové |
30 ml | Citronová šťáva |
10 g | Citronová tráva |
5 g | Cukr krupice |
20 g | Koriandr čerstvý |
800 g | Krevety tygří - loupané |
20 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
20 ml | Víno rýžové čínské |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 216,0mg |
Draslík | 499,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli omáčka, Chřest bílý, Citronová šťáva, Citronová tráva, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Sůl, Víno rýžové čínské mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chutney mangové, Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tygří krevety na špízu postup přípravy receptu:
1 | Připravené tygří krevety po čtyřech navlékneme na podélně rozpůlené stonky citrónové trávy. Špízy krátce a prudce opečeme na oleji a osolíme je. Bílý chřest oloupeme a přibližně spodní třetinu odlomíme, ze zeleného chřestu odlomíme pouze tvrdší konečky. Chřest uvaříme v lehce osolené vodě se špetkou cukru a s máslem, poté jej podélně rozpůlíme. Svaříme mangové chutney a chilli omáčku. Důkladně metličkou promícháme sezamový olej, arašídový olej a saké a v zálivce marinujeme uvařený vlažný chřest. Poté jej rozdělíme na talíře, na něj položíme špízy s krevetami, ozdobíme omáčkou a koriandrem. |