Plněná vajíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněná vajíčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2514 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
5 dkg | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Omáčka tatarská |
1 špetka | Pažitka |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 458,9mg |
---|---|
Cholesterol | 279,9mg |
Draslík | 78,2mg |
Vláknina | 7,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka tatarská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněná vajíčka postup přípravy receptu:
1 | Uvařená vejce natvrdo podélně rozřízneme napůl a vydlábneme žloutek. Smícháme jej s rozměklým máslem a ušleháme do pěny. |
2 | Přidáme 2 lžíce tatarské omáčky a nasekanou pažitku, trochu osolíme. |
3 | Do prázdných bílků plníme krém. |
4 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme natvrdo.
Vajíčka po naplnění ještě doporučuji dát do chladničky. Vajíčka se můžou po rozříznutí na poloviny ještě malinko seříznout v místech, které se budou dotýkat podložky. Vejce pak nekloužou a nekolébají se. Tato plněná vajíčka se můžou jíst samostatně s nějakým pečivem, nebo použít jako doplněk různých studených mís. Palec nahoru