Mořčák s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořčák s pomerančovou omáčkou
Mořčák s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25144 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Kerblík |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
800 g | Mořčák |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 ks | Pomeranče |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 160,0mg |
Draslík | 726,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 284,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kerblík, Kopr čerstvý, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořčák, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořčák s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Velký pekáč vymastíme 1 lžící oleje. Ryby omyjeme, osušíme a potřeme je olejem. Osolíme a opepříme. |
2 | Pomeranč a citrony opláchneme a nakrájíme na plátky. Kopr a kerblík také opláchneme a osušíme. |
3 | Do břišní dutiny každé ryby dáme plátek pomeranče a plátek citronu, snítku kopru a kerblíku. Ryby svážeme nití a vložíme do pekáče. Potřeme zbytkem oleje a dáme na 40 minut péct do trouby. |
4 | Pomerančovou šťávu smícháme s vínem a ohřejeme. Během pečení touto směsí ryby potíráme. |
5 | Z ryb odstraníme nitě, upravíme na talíře a podáme s čerstvými bylinkami a plátky citronu. |