Jednoduchý recept

Mořčák s pomerančovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25144
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Citrony
1 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
800 g Mořčák
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 ks Pomeranče
3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 269 kcal
Kilojoule 1 126kJ
3% Sacharidy 10 g
13% Tuky 10 g
10% Sodík 200 mg
65% Bílkoviny 37 g

Mořčák s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Velký pekáč vymastíme 1 lžící oleje. Ryby omyjeme, osušíme a potřeme je olejem. Osolíme a opepříme.

2

Pomeranč a citrony opláchneme a nakrájíme na plátky. Kopr a kerblík také opláchneme a osušíme.

3

Do břišní dutiny každé ryby dáme plátek pomeranče a plátek citronu, snítku kopru a kerblíku. Ryby svážeme nití a vložíme do pekáče. Potřeme zbytkem oleje a dáme na 40 minut péct do trouby.

4

Pomerančovou šťávu smícháme s vínem a ohřejeme. Během pečení touto směsí ryby potíráme.

5

Z ryb odstraníme nitě, upravíme na talíře a podáme s čerstvými bylinkami a plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept