Vaječná sedlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná sedlina
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2515 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
1 kávová lžička | Mouka polohrubá |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
4 polévková lžíce | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 125,7mg |
Draslík | 56,5mg |
Vláknina | 219,5mg |
Vitamín A | 142,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná sedlina postup přípravy receptu:
1 | Vejce, vývar, mouku, sůl a jemně nasekanou petrželovou nať velmi dobře rozkvedláme v hrnečku či misce. |
2 | Poté vezmeme malou formu na puding anebo půllitrovou zavařovací sklenici, kterou vymažeme dobře sádlem a směs do ní nalijeme. |
3 | Sklenici uzavřeme a vaříme ve vodní lázní cca 15 - 20 minut. |