Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25150

Ingredience

3 kg Mušle slávky
250 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
5 g Sůl
500 ml Víno bílé
5 stroužek Česnek
60 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,236 kcal
Kilojoule 5 173kJ
11% Sacharidy 38 g
91% Tuky 69 g
132% Sodík 3 g
162% Bílkoviny 91 g

Slávky s česnekem postup přípravy receptu:

1

Česnek, šalotky a petržel nasekáme nadrobno, smícháme se změklým máslem, osolíme, opepříme. Slávky povaříme 3 minuty v bílém víně. Neotevřené mušle a horní lastury vyhodíme, na maso do mušlí vložíme ochucené máslo. Lastury klademe vedle sebe na plech a upečeme je po dobu 5-8 minut v troubě předehřáté na 200 °C, až je máslo zlatavé. Mušle položíme na talíř a ozdobíme je nasekanou petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept