Recept

Slávky na červeném víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 25151
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Cibule
2 ks Hřebíček
5 g Kmín celý
30 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kg Mušle slávky
20 ml Ocet vinný
20 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
40 g Petržel - nať
100 g Pórek
5 g Sůl
250 ml Víno červené
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 594 kcal
Kilojoule 2 486kJ
9% Sacharidy 32 g
24% Tuky 18 g
97% Sodík 2 g
110% Bílkoviny 62 g

Slávky na červeném víně postup přípravy receptu:

1

Slávky kuchyňsky připravíme. Do hrnce dáme oloupanou cibuli, na 1 cm široká kolečka nakrájený pórek, vodu, vinný ocet, bobkový list, hřebíček a kmín. Vývar uvedeme do varu, přidáme mušle a pod pokličkou za občasného potřesení hrncem 10 minut vaříme, až se mušle otevřou. Poté otevřené mušle necháme stranou, zavřené vyhodíme, vývar zredukujeme na polovinu.

2

V hrnci připravíme omáčku. Zahřejeme máslo, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osolíme, dusíme asi 3 minuty, zaprášíme moukou. Osmahneme dozlatova, podlijeme procezeným vývarem a za stálého míchání 5 minut vaříme. Okořeníme pepřem a cukrem, přidáme víno a vše prohřejeme, avšak již nevaříme. Omáčku posypeme nadrobno nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme.

3

Každý stolující otevře mušli, uvolní jinou lasturou masíčko, které poté v lastuře zakápne omáčkou a sní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept