Slávky na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky na červeném víně
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25151 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
60 g | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
5 g | Kmín celý |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kg | Mušle slávky |
20 ml | Ocet vinný |
20 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
100 g | Pórek |
5 g | Sůl |
250 ml | Víno červené |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 149,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,9mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Kmín celý, Mušle slávky, Ocet vinný, Pažitka, Sůl, Víno červené, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Slávky kuchyňsky připravíme. Do hrnce dáme oloupanou cibuli, na 1 cm široká kolečka nakrájený pórek, vodu, vinný ocet, bobkový list, hřebíček a kmín. Vývar uvedeme do varu, přidáme mušle a pod pokličkou za občasného potřesení hrncem 10 minut vaříme, až se mušle otevřou. Poté otevřené mušle necháme stranou, zavřené vyhodíme, vývar zredukujeme na polovinu. |
2 | V hrnci připravíme omáčku. Zahřejeme máslo, zesklovatíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osolíme, dusíme asi 3 minuty, zaprášíme moukou. Osmahneme dozlatova, podlijeme procezeným vývarem a za stálého míchání 5 minut vaříme. Okořeníme pepřem a cukrem, přidáme víno a vše prohřejeme, avšak již nevaříme. Omáčku posypeme nadrobno nasekanou pažitkou a petrželí a podáváme. |
3 | Každý stolující otevře mušli, uvolní jinou lasturou masíčko, které poté v lastuře zakápne omáčkou a sní. |