Recept

Kořeněné švestky v anglické slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 27 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 25153

Ingredience

150 g Anglická slanina
4 krajíc Chléb toastový
3 polévková lžíce Chutney mangové
1 kávová lžička Hořčice
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
16 ks Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

113% Kalorie 2,220 kcal
Kilojoule 9 290kJ
143% Sacharidy 516 g
43% Tuky 32 g
25% Sodík 500 mg
39% Bílkoviny 22 g

Kořeněné švestky v anglické slanině postup přípravy receptu:

1

V misce smícháme mangové čatní s hořčicí a cayenským pepřem. Směs podle chuti osolíme a opepříme.

2

Vypeckované švestky nařízneme a každou naplníme trochou připravené směsi. Plátky slaniny příčně rozpůlíme a obalíme do nich švestky. Upevníme párátkem.

3

Obalené švestky urovnáme na plech potřený olejem a pečeme asi 12 minut v silně vyhřáté troubě. V polovině pečení švestky obrátíme.

4

Krajíčky toastového chleba nasucho dozlatova opečeme. Z každého krajíčku vykrojíme formičkou 4 kolečka, potřeme je máslem, obložíme pečenými švestkami, lehce poprášíme cayenským pepřem.

5

Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept