Slané pražené mandle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané pražené mandle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 25156 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
500 g | Mandle |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 446,5mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 16,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Paprika mletá sladká, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané pražené mandle postup přípravy receptu:
1 | Celé oloupané mandle rozprostřeme na plech, mírně pokapeme vodou. |
2 | Mandle posypeme mořskou solí a mletou paprikou. Dobře promícháme a znovu rovnoměrně rozprostřeme. |
3 | Plech vložíme do silně vyhřáté trouby a mandle pražíme dozlatova 15-25 minut. Dbáme, aby se nepřipálily. |