Slávky po rýnsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky po rýnsku
Slávky po rýnsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25157 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
300 g | Celer bulvový |
200 g | Cibule |
20 ml | Citronová šťáva |
6 ks | Jalovec |
60 g | Mrkev kořen |
2 kg | Mušle slávky |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
500 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,4mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Mušle slávky, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky po rýnsku postup přípravy receptu:
1 | Slávky kuchyňsky připravíme, cibuli, mrkev a celer nakrájíme na tenké proužky, česnek nasekáme nadrobno, vše společně s bobkovým listem, jalovcem, solí a pepřem vložíme do velkého hrnce, zalijeme bílým vínem a ochutíme citrónovou šťávou. Vaříme asi 10 minut, poté přidáme slávky a pod pokličkou dalších 5-10 minut vaříme, občas hrncem potřeseme. Mušle vyjmeme, zavřené vyhodíme, otevřené rozdělíme do hlubokých talířů, přelijeme vývarem a servírujeme. |