Slávky v smetanovo-hořčičné omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky v smetanovo-hořčičné omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25159 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
120 g | Cibule |
30 g | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mrkev kořen |
2 kg | Mušle slávky |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
200 g | Pórek |
200 g | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
700 ml | Víno bílé |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 166,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 808,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 62,2mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Mušle slávky, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky v smetanovo-hořčičné omáčce postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém kastrolu na másle zesklovatíme cibuli, pak přidáme kolečka pórku a kostičky mrkve, osmažíme a podlijeme bílým vínem a 1,2 litru vody, přidáme bobkový list, sůl a pepř. |
2 | Mušle vložíme do vývaru a přikryté přibližně 10 minut vaříme. Když se mušle otevřou, jsou hotové. Vyjmeme je z hrnce a necháme stranou, zavřené mušle vyhodíme. |
3 | Vývar z mušlí propasírujeme a opět vrátíme do hrnce, vmícháme smetanu, nasekanou petržel a hořčici a necháme provařit. Do vývaru opět vrátíme mušle a prohřejeme je. |