Recept

Slávky v smetanovo-hořčičné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25159
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
120 g Cibule
30 g Hořčice
20 g Máslo čerstvé
60 g Mrkev kořen
2 kg Mušle slávky
5 g Pepř černý mletý
30 g Petržel - nať
200 g Pórek
200 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
700 ml Víno bílé
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 745 kcal
Kilojoule 3 116kJ
11% Sacharidy 39 g
29% Tuky 22 g
97% Sodík 2 g
112% Bílkoviny 63 g

Slávky v smetanovo-hořčičné omáčce postup přípravy receptu:

1

Ve velkém kastrolu na másle zesklovatíme cibuli, pak přidáme kolečka pórku a kostičky mrkve, osmažíme a podlijeme bílým vínem a 1,2 litru vody, přidáme bobkový list, sůl a pepř.

2

Mušle vložíme do vývaru a přikryté přibližně 10 minut vaříme. Když se mušle otevřou, jsou hotové. Vyjmeme je z hrnce a necháme stranou, zavřené mušle vyhodíme.

3

Vývar z mušlí propasírujeme a opět vrátíme do hrnce, vmícháme smetanu, nasekanou petržel a hořčici a necháme provařit. Do vývaru opět vrátíme mušle a prohřejeme je.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept