Tříkrálová polévka se škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tříkrálová polévka se škvarky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 2516 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
400 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Libeček |
1 ks | Mrkev kořen |
1 ks | Pastinák |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
0,5 kg | Vepřové škvarky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 5,8mg |
Draslík | 635,9mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Rajčata, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Mrkev kořen, Pastinák, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tříkrálová polévka se škvarky postup přípravy receptu:
1 | Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle. |
2 | Přidáme mrkev, pastiňák a celer, které jsme očistili, nakrájeli a nastrouhali. |
3 | Přidáme škvarky a 1l vody, až se nám vše uvaří přilijeme vývar, ve kterém jsme uvařili rajčata. |
4 | Necháme povařit, stáhneme ji a posypeme nasekaným libečkem, opepříme a osolíme. |
Poznámka
rajčata naložená ve vlastní šťávě