Recept

Slávky s rajčaty a pivem

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept
4 1 Slávky s rajčaty a pivem 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25160

Ingredience

50 g Celer řapíkatý
2,5 kg Mušle slávky
50 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
200 g Rajčata
5 g Sůl
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 699 kcal
Kilojoule 2 925kJ
10% Sacharidy 34 g
33% Tuky 25 g
114% Sodík 2 g
135% Bílkoviny 76 g

Slávky s rajčaty a pivem postup přípravy receptu:

1

Mušle očistíme, otevřené vyhodíme. Z rajčat odstraníme semínka a dužninu drobně nakrájíme, stejně jako oloupanou šalotku a celer. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, zeleninu na něm lehce osmahneme, zalijeme pivem a přivedeme k varu. Přidáme mušle, zakryjeme a při vysoké teplotě prudce a krátce 4-5 minut podusíme. Hrncem často potřeseme. Když jsou mušle otevřené, jsou vařené. Odstavíme a ihned podáváme. Ty, které zůstaly zcela zavřené, nemilosrdně vyhodíme.

2

Mušle se šťávou servírujeme do hlubokých talířů nebo originálně do pivních půllitrů. Šťávu můžeme také přefiltrovat, lehce odpařit, smíchat se smetanou a přelít přes mušle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
4
Skvělý recept