Slávky s rajčaty a pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky s rajčaty a pivem
Slávky s rajčaty a pivem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25160 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Celer řapíkatý |
50 g | Máslo čerstvé |
2,5 kg | Mušle slávky |
5 g | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
200 g | Rajčata |
80 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 63,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Mušle slávky, Rajčata, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky s rajčaty a pivem postup přípravy receptu:
1 | Mušle očistíme, otevřené vyhodíme. Z rajčat odstraníme semínka a dužninu drobně nakrájíme, stejně jako oloupanou šalotku a celer. Ve velkém hrnci rozehřejeme máslo, zeleninu na něm lehce osmahneme, zalijeme pivem a přivedeme k varu. Přidáme mušle, zakryjeme a při vysoké teplotě prudce a krátce 4-5 minut podusíme. Hrncem často potřeseme. Když jsou mušle otevřené, jsou vařené. Odstavíme a ihned podáváme. Ty, které zůstaly zcela zavřené, nemilosrdně vyhodíme. |
2 | Mušle se šťávou servírujeme do hlubokých talířů nebo originálně do pivních půllitrů. Šťávu můžeme také přefiltrovat, lehce odpařit, smíchat se smetanou a přelít přes mušle. |