Jambalaya s garnáty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jambalaya s garnáty
Jambalaya s garnáty
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25161 |
Kategorie: | Rýže |
Ingredience
200 g | Anglická slanina |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Garnát obecný |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 ks | Paprika zelená |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
300 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
0,5 kávová lžička | Tabasco |
1 špetka | Tymián sušený |
600 ml | Vývar rybí |
0,5 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 162,8mg |
Draslík | 625,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Muškátový oříšek, Paprika zelená, Pažitka, Rýže loupaná, Sůl, Tabasco, Tymián sušený, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jambalaya s garnáty postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na pánvi. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Celer také omyjeme a nakrájíme na kostičky. |
2 | Cibuli a česnek přidáme ke slanině a dusíme, dokud cibule trochu nezhnědne. Potom přidáme papriku a celer, za stálého míchání dusíme 3 minuty. |
3 | Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkové listy, ochutíme worcesterskou omáčkou a tabascem. Přimícháme rajčatový protlak a rybí vývar a necháme projít varem. Potom přidáme rýži a pod pokličkou dusíme 25 minut, dokud se tekutina nevyvaří. |
4 | Nakonec přidáme garnáty a pažitku, celý pokrm ještě ohřejeme. Bobkové listy před podáváním vyjmeme. |