Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 25161
Kategorie: Rýže

Ingredience

200 g Anglická slanina
2 ks Bobkový list
1 ks Celer řapíkatý
1 stroužek Česnek
2 ks Cibule
250 g Garnát obecný
1 špetka Muškátový oříšek
1 ks Paprika zelená
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Protlak rajčatový
300 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
0,5 kávová lžička Tabasco
1 špetka Tymián sušený
600 ml Vývar rybí
0,5 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 825kJ
21% Sacharidy 75 g
34% Tuky 26 g
68% Sodík 1 g
59% Bílkoviny 33 g

Jambalaya s garnáty postup přípravy receptu:

1

Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme ji na pánvi. Cibuli a česnek oloupeme, nadrobno nakrájíme. Papriku omyjeme a nakrájíme nadrobno. Celer také omyjeme a nakrájíme na kostičky.

2

Cibuli a česnek přidáme ke slanině a dusíme, dokud cibule trochu nezhnědne. Potom přidáme papriku a celer, za stálého míchání dusíme 3 minuty.

3

Osolíme, opepříme, přidáme tymián a bobkové listy, ochutíme worcesterskou omáčkou a tabascem. Přimícháme rajčatový protlak a rybí vývar a necháme projít varem. Potom přidáme rýži a pod pokličkou dusíme 25 minut, dokud se tekutina nevyvaří.

4

Nakonec přidáme garnáty a pažitku, celý pokrm ještě ohřejeme. Bobkové listy před podáváním vyjmeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept