Recept

Králičí paštika se sušenými švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 25164
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

příloha
400 g Kompot ananasový
mleté směs
2 ks Česnek
500 g Králičí maso
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
10 ks Švestky sušené
1 ks Vejce slepičí
100 g Vepřový bok
1,3 dl Víno červené
marináda
2 ks Bobkový list
2 ks Česnek
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej z vlašských ořechů
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 ml Sherry brandy
0,5 kávová lžička Tymián sušený
Králičí paštika se sušenými švestkami
200 g Králík hřbet
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

99% Kalorie 1,962 kcal
Kilojoule 8 210kJ
98% Sacharidy 352 g
177% Tuky 133 g
35% Sodík 697 mg
100% Bílkoviny 56 g

Králičí paštika se sušenými švestkami postup přípravy receptu:

1

Připravíme marinádu: do mísy nalijeme 2,5 dl červeného vína,

2

Sherry brandy, olej, přidáme očištěnou pokrájenou mrkev, očištěnou

3

pokrájenou cibuli, 2 pokrájené stroužky česneku, bobkový list, celý pepř a tymián.

4

Maso z králičího hřbetu (200g) pokrájíme na plátky, které potřeme olejem, osolíme a ponoříme je do marinády.

5

Králičí maso a vepřový bůček omyjeme a jemně pomeleme na masovém strojku. Mleté maso v míse smícháme s vejcem, kořením (tymián, rozmarýn, mletý černý pepř). Dochutíme solí, prolisovaným česnekem, a vše důkladně promícháme.

6

Sušené švestky bez pecek opláchneme a dáme je zvlášť marinovat do 1,25 dl červeného vína.

7

Formu na paštiku vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, rozložíme polovinu marinovaného masa, na ni poklademe švestky, položíme druhou vrstvu marinovaného masa, navrstvíme zbývající paštiku. Konce plátků slaniny přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny.

8

Formu s paštikou zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou a ten dáme do předehřáté trouby. Pečeme přibližně 1 hodinu.

9

Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s ananasovým kompotem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept