Terina s koroptvím a zaječím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 215 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Terina s koroptvím a zaječím masem
Celkový čas: | 215 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25165 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
příloha | |
---|---|
2 ks | Pomeranče |
směs | |
2 ks | Česnek |
1 ks | Koroptev |
400 g | Králičí maso |
40 g | Mandle |
2 kávová lžička | Pepř černý mletý |
40 g | Pistácie |
125 g | Slanina vepřová |
1 polévková lžíce | Sůl |
125 g | Šunka dušená |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřový bok |
600 g | Zaječí maso |
Terina s koroptvím a zaječím masem | |
200 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 399,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,7mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pomeranče, Česnek, Králičí maso, Mandle, Pistácie, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Vepřový bok, Zaječí maso, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Pepř černý mletý, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Terina s koroptvím a zaječím masem postup přípravy receptu:
1 | Omyté vepřové, zaječí a králičí maso, kromě dvou plátků zaječího masa dáme ho do mísy. |
2 | Očištěnou a vykuchanou koroptev stáhneme z kůže, vykostíme, maso pokrájíme nadrobno a přidáme k ostatnímu masu. Přidáme hovězí morek, slaninu a šunku pokrájenou na kostičky, pokrájený česnek, sůl, pepř, omytou drobně pokrájenou petrželovou nať, vajíčka a směs dobře promícháme. Nakonec přidáme pistácie, oloupané posekané mandle a znovu vše propracujeme. |
3 | Formu na terinu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby minimálně 5 cm. Pak formu naplníme jednou polovinou paštiky, poklademe na ni plátky zaječího masa, švestky, navrstvíme zbývající paštiku a povrch zakryjeme přečnívající slaninou tak, že je přehneme dovnitř a vrch zakryjeme zbývajícími plátky slaniny. |
4 | Formu zakryjeme víkem, vložíme do pekáče s vařící vodou, dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme přibližně 3 hodiny. |
5 | Upečenou paštiku necháme vychladit. Dáme ji přes noc do chladničky, druhý den ji vyklopíme, nakrájíme na plátky a podáváme s plátky pomeranče. |