Crostini s kozím sýrem a lilkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Crostini s kozím sýrem a lilkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 25167 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Bageta |
1 polévková lžíce | Balsamico ocet |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Máta |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
60 g | Sýr kozí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 342,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Balsamico ocet, Česnek, Lilek, Máta, Sůl, Sýr kozí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Crostini s kozím sýrem a lilkem postup přípravy receptu:
1 | Bagetu nakrájíme na šikmé plátky, po obou stranách potřeme olejem a urovnáme na plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Během pečení plátky obrátíme a upečené potřeme rozkrojeným česnekem. |
2 | Omytý lilek nakrájíme na kolečka silná asi 5 mm, potřeme po obou stranách olejem a grilujeme doměkka. Přitom je jedenkrát obrátíme. |
3 | Potom kolečka lilku rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtiny a v míse je osolíme a opepříme. Promícháme se zbylým olejem, nasekanou mátou a balsamicem. |
4 | Topinky potřeme rozetřeným kozím sýrem, ozdobíme lilkem a ihned podáváme. |
Poznámka
Použijeme krémový kozí sýr.