Králičí paštika s pivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí paštika s pivem
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 25168 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
mleté maso | |
---|---|
3 ks | Česnek |
900 g | Králičí maso |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
40 g | Pistácie |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
450 g | Vepřová plec |
marináda | |
2 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer - nať |
0,5 kávová lžička | Nové koření celé |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
3 ks | Petržel - nať |
3 dl | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
obloha | |
1 ks | Citrony |
1 ks | Salát kadeřavý |
Králičí paštika s pivem | |
200 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 303,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Králičí maso, Pistácie, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Bobkový list, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Tymián čerstvý, Citrony, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Celer - nať, Petržel - nať, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Salát kadeřavý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králičí paštika s pivem postup přípravy receptu:
1 | Omyté králičí a vepřové maso pokrájíme. Každé maso dáme zvlášť do misek, ke každému masu přidáme bobkový list, tymián, omytou celerovou a petrželovou nať, čerstvě pomletý pepř, nové koření, sůl, zalijeme pivem a dáme do chladničky marinovat přes noc. |
2 | Druhý den maso vyjmeme z marinády a každé zvlášť jemně pomeleme. |
3 | Králičí maso smícháme s utřeným česnekem, drobně pokrájenou petrželkou, vajíčkem, dochutíme solí. K vepřovému masu přidáme vejce, sůl, čerstvě pomletý pepř a pistácie. Každou směs dobře promícháme. |
4 | Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou mleté směsi z králíka, na ni dáme vrstvu mletého vepřového masa, které pokryjeme druhou polovinou zaječí směsi. Paštiku zakryjeme plátky slaniny, formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 150 °C téměř 3 hodiny. |
5 | Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 12 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme s hlávkovým salátem a plátky citronu. |
Poznámka
Marinádu rozdělíme na polovinu, každé maso marinujeme zvlášť.