Recept

Králičí paštika s pivem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 25168
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

mleté maso
3 ks Česnek
900 g Králičí maso
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
40 g Pistácie
0,5 polévková lžíce Sůl
1 ks Vejce slepičí
450 g Vepřová plec
marináda
2 ks Bobkový list
1 ks Celer - nať
0,5 kávová lžička Nové koření celé
1 kávová lžička Pepř černý celý
3 ks Petržel - nať
3 dl Pivo světlé 12% 4,5% obj.
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
obloha
1 ks Citrony
1 ks Salát kadeřavý
Králičí paštika s pivem
200 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 962 kcal
Kilojoule 4 027kJ
4% Sacharidy 15 g
86% Tuky 64 g
53% Sodík 1 g
134% Bílkoviny 76 g

Králičí paštika s pivem postup přípravy receptu:

1

Omyté králičí a vepřové maso pokrájíme. Každé maso dáme zvlášť do misek, ke každému masu přidáme bobkový list, tymián, omytou celerovou a petrželovou nať, čerstvě pomletý pepř, nové koření, sůl, zalijeme pivem a dáme do chladničky marinovat přes noc.

2

Druhý den maso vyjmeme z marinády a každé zvlášť jemně pomeleme.

3

Králičí maso smícháme s utřeným česnekem, drobně pokrájenou petrželkou, vajíčkem, dochutíme solí. K vepřovému masu přidáme vejce, sůl, čerstvě pomletý pepř a pistácie. Každou směs dobře promícháme.

4

Paštikovou formu vyložíme plátky slaniny tak, aby konce z každé strany přečnívaly přes okraj nádoby. Pak formu naplníme polovinou mleté směsi z králíka, na ni dáme vrstvu mletého vepřového masa, které pokryjeme druhou polovinou zaječí směsi. Paštiku zakryjeme plátky slaniny, formu vložíme do pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 150 °C téměř 3 hodiny.

5

Paštiku necháme vychladnout, pak ji dáme na 12 hodin do chladničky. Druhý den ji vyklopíme, nakrájíme a podáváme s hlávkovým salátem a plátky citronu.

Poznámka

Marinádu rozdělíme na polovinu, každé maso marinujeme zvlášť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept