Ryba po mexicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ryba po mexicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 25170 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Avokádo |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
800 g | Mořský ďas |
250 ml | Salsa rajčatová |
125 g | Sýr Čedar |
50 g | Tortilla chips |
100 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 101,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,4mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Mořský ďas, Salsa rajčatová, Sýr Čedar, Tortilla chips, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ryba po mexicku postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací formu vymastíme tukem. |
2 | Rybu omyjeme, osušíme a vložíme do zapékací formy. Nastrouháme čedar. Rybu potřeme salsou, posypeme nastrouhaným sýrem. Tortilla chipsy rozdrobíme a posypeme jimi rybu, kterou pečeme v předehřáté troubě 20 minut. |
3 | Oloupeme avokádo, odstraníme pecku a dužinu nakrájíme na plátky. Zapečenou rybu podáváme se zakysanou smetanou a plátky avokáda. |