Gratinované těstoviny se zeleninou a žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Gratinované těstoviny se zeleninou a žampiony
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 25173 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Kedlubna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Gouda 45% |
250 g | Těstoviny čtyřvaječné |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
2 l | Voda pitná |
100 g | Zakysaná smetana |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 64,8mg |
Draslík | 485,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kedlubna, Rajčata, Sůl, Sýr Gouda 45%, Tymián sušený, Voda pitná, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Olej olivový, Pepř černý mletý, Těstoviny čtyřvaječné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Gratinované těstoviny se zeleninou a žampiony postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody, slijeme a promícháme s olejem. |
2 | Oloupanou cibuli a kedlubnu nakrájíme na kostičky, očištěné houby nakrájíme na kousky, omytá rajčata nakrájíme na dílky. |
3 | Uvařené těstoviny promícháme se zeleninou a žampiony v nákypové formě. |
4 | V kastrůlku zahřejeme mléko se zakysanou smetanou, solí, pepřem a tymiánem. Přidáme 75 g nastrouhané goudy, necháme ji rozpustit. |
5 | Směs nalijeme na nákyp, povrch poklademe vločkami másla, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. |
6 | Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 30 minut. |