Ragú s ústřicemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ragú s ústřicemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25179 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 ml | Dolin - Vermouth |
5 g | Pepř cayenský |
50 g | Šalotka |
1500 g | Ústřice |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
40 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 285,3mg |
Draslík | 721,8mg |
Vláknina | 680,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř cayenský, Šalotka, Ústřice, Vaječný žloutek slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Dolin - Vermouth mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ragú s ústřicemi postup přípravy receptu:
1 | Ústříce kuchyňsky připravíme, vodu z ústřic a vyčištěné lastury necháme stranou. Šalotku nadrobno nakrájíme, dáme do hrnce, přidáme suchý vermut, vodu z ústřic a vše provaříme, přidáme maso z ústřic a velmi krátce pošírujeme, vyjmeme a rozdělíme do lastur. Vývar procedíme hustým sítem do misky, vmícháme do něj žloutek, smetanu, ochutíme cayenským pepřem. Ústřice přelijeme touto omáčkou a zapečeme asi 5 minut na nejvyšším roštu v troubě předehřáté na 250 °C. |