Jednoduchý recept

Kalamáry v těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 25182

Ingredience

40 ml Citronová šťáva
2 ks Citrony
800 g Kalamáry
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
500 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 ml Voda pitná
5 g Worcester (worcesterská omáčka)

Nutriční hodnoty jedné porce

78% Kalorie 1,534 kcal
Kilojoule 6 417kJ
14% Sacharidy 50 g
174% Tuky 131 g
30% Sodík 610 mg
71% Bílkoviny 40 g

Kalamáry v těstíčku postup přípravy receptu:

1

Těla kalamárů nakrájíme na kroužky široké asi 1 cm, v misce je ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a worcesterem a necháme stranou odležet.

2

Do misky prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něhož dáme žloutek, přidáme vodu a sůl a od středu vymícháme hladké těsto. Vmícháme sníh z jednoho bílku, ve fritovacím hrnci zahřejeme olej na 175 °C, kroužky kalamárů obalujeme v hladké mouce, potom v těstíčku a v oleji fritujeme dozlatova.

3

Citróny umyjeme, nakrájíme na dílky, z petržele otrháme lístky. Kalamáry podáváme ozdobené citrónem a petrželí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept