Kalamáry v těstíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kalamáry v těstíčku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25182 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
2 ks | Citrony |
800 g | Kalamáry |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 ml | Voda pitná |
5 g | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 628,6mg |
Draslík | 627,2mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 191,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 52,7mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Kalamáry, Olej stolní, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kalamáry v těstíčku postup přípravy receptu:
1 | Těla kalamárů nakrájíme na kroužky široké asi 1 cm, v misce je ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem a worcesterem a necháme stranou odležet. |
2 | Do misky prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něhož dáme žloutek, přidáme vodu a sůl a od středu vymícháme hladké těsto. Vmícháme sníh z jednoho bílku, ve fritovacím hrnci zahřejeme olej na 175 °C, kroužky kalamárů obalujeme v hladké mouce, potom v těstíčku a v oleji fritujeme dozlatova. |
3 | Citróny umyjeme, nakrájíme na dílky, z petržele otrháme lístky. Kalamáry podáváme ozdobené citrónem a petrželí. |